Kaplama
Her Türlü Sorularınız İçin Hemen Arayın
0 212 226 16 420 212 226 16 42Kaplama
Projede müşterinin kaplama tercihini anlayabilmek için iyi bir dinleyici olmalıyız.
Bu doğrultuda müşterinin tercihine uygun olan görsel numuneler gösterilir.
Havuz kaplama statüsünde porselen, cam mozaik, traverten mermer, seramik, özel tasarım kaplamaları gibi birden fazla seçenek bulunmaktadır.
Yüzme havuzlarının kenarında sıralanan özel kesitli porselen ürünler tutamak olarak sınıflandırılmaktadır.
Bu malzeme özel bir üretim ve pişirme ile mükemmel kimyasal, fiziksel ve mekanik özellikler göstermektedir.
Öncelikle tutamak ve kaymazlar havuzun ilgili kısımlarına istenilen formda tek tek koyulmalı ve istenilen eğimler elde edilinceye kadar ayarlanmalıdır.
Bu eğim havuzun her tarafında eşit olmalı ve bu da bir nivo aracılığı ile sağlanmalıdır. Bu kontroller uzman kişiler eşliğinde yapılmalıdır.
Kaymaz ve tutamaklar arasındaki 5 mm'lik derz muhafaza edilerek tutamakların havuz içine gelen kısımlarının düzgünlüğüne dikkat edilerek ürünler yapıştırılmalıdır.
Yapıştırıcı tamamen kuruduktan sonra malzemeler arasındaki derz boşlukları tamamen boşaltılarak, fleksi ile veya epoksi bazlı bir derz dolgu malzemesi ile doldurulur.
Su, hava ve diğer çevre etmenlerinden etkilenmemesi için asla normal derz dolgu malzemesi kullanılmamalıdır.
Uygulama ardından temizlik işlemi hızla ve itina ile yapılmalıdır. Temizlik işleminin itina ile yapılmaması veya geç yapılması durumunda malzemeler üzerinde kalan artıkları temizleyebilme imkanı bulunmamaktadır.
Membran(lineer) kaplama seçimlerinde ;
PVC membran, düz ve temiz bir yüzeye sahip bir zeminde açılarak, kaynak yapılacak parçalar kesilerek hazırlanır.
Taşmalı havuzlarda kaplama işlemlerine taşma kanalından başlanır. Taşma kanalının iki tarafı PVC giydirilmiş köşebentlerle kaplı olduğundan, kanalın içine linerin dönmesi,
düz havuzlarda son derece kolaydır. Amorf havuzlarda ise, taşma kanalının iç köşelerine düz çıta çakılması ya da linerin perçinlenmesi gerekmektedir.
Bu işlemlerden sonra, havuzun yan yüzeylerin kaplamasına geçilir. Bu kaplamayı gerçekleştirmek için önceden hazırlanan PVC membran, üst köşedeki mevcut köşebentlere
puntolanarak pot yapmayacak şekilde, gerdirilerek asılır. Bütün yan yüzeyler, bu şekilde puntolanarak kaplanır. Yayılan malzemelerin pot yapmadığından emin olunduktan sonra kaynak işlemlerine geçilir.
PVC Membran kaplama işlemi bittikten sonra havuza yaklaşık 20 cm derinlik olacak şekilde su doldurulur. Membran gerilerek açılıp, flanşların monte edilmesi sağlanır.
Merdiven basamakları ve diğer kayma riski taşıyan yüzeylere, istenildiğinde mevcut düz PVC membranlar üzerine kaymaz membranlar, yapıştırma veya sıcak hava kaynak sistemi ile yerleştirilir.
İletişimİletişim 0 212 226 16 42HEMEN ARA
-
0 212 226 16 42
-
Adnan Menderes Caddesi No: 18
Bahçeköy - Sarıyer/ İstanbul -
Pzt-Cmt: 08:00-20:00